I have to change to stay the same

Ingang Willem de Kooning Academie

Dit is een quote van kunstschilder Willem de Kooning. Ik heb zelf  precies 13 en een half jaar met veel plezier bij de Willem de Kooning Academie gewerkt en vind deze quote heel toepasselijk nu. Want om jezelf te blijven moet je af en toe veranderen.

Ik deed al jaren hetzelfde werk en eigenlijk ging alles in mijn leven van een leien dakje (saai he!). Maar ik dacht ook “er is toch veel meer te zien en te doen in de wereld dan alleen maar werken bij de Willem de Kooning Academie en het wonen in Spijkenisse” . En moet ik dat dan blijven doen omdat dat zo veilig voelt en vertrouwelijk is?

Ik denk dat alle verandering moeilijk en/of eng is, maar toch wilde ik graag de stap wagen. Na een paar gesprekken met Bryan en wat ideeën verder dachten we dat we er gewoon voor moesten gaan. We kunnen altijd nog terug komen, maar we hoeven in ieder geval niet te zeggen als we 60 jaar zijn, hadden we “toen” maar die stap gewaagd toen we in de 30 waren want toen was het mogelijk. Nee, wij wagen die stap gewoon nu, met twee kleine kinderen en ja we geven al onze vastigheden op wat heel eng is, maar WIJ GAAN ERVOOR.

Je kunt beter spijt hebben van wat je wel hebt gedaan, dan van wat je niet hebt gedaan

Delen:

1 Reactie

  1. 8 juli 2020 / 3:24 PM

    Lieve Joyce, Bryan, Kay en Evy, Veertien dagen geleden jouw website gelezen. Dacht dit is zeker een reactie waard. Maar jullie merken ik ben al weer een paar weken verder voor ik reageer. De opening van de website is een sterke, karaktervolle binnenkomer. Uitgebreid met jullie informatie over hoe jullie dachten het te gaan aanpakken. Wat jullie achterlieten aan een mooi huis, goede banen en alles wat al op rolletjes liep.
    Toen ik het voor het eerst hoorde dat jullie naar Aruba gingen emigreren, was ik 3 minuten stil, m’n hart ging te keer en dacht, oh god: Wat moet dat worden. En al zo vlug, in oktober 2019. Nu……..alles op de site gezien, begrepen hoe het er daar aan toe gaat, jullie doorzettingsvermogen en geduld met vele ondernemingen en gebeurtenissen. Door alles in me op te nemen heb ik inmiddels ( van oktober tot juni nu ) een goed gevoel hoe jullie daar leven en er tegen aan gaan. Ja het is toch een knappe durf om zo alles achter te laten en daar, zogezegd, een nieuw leven/bestaan op te bouwen. Maar de indruk
    die we hebben over jullie is zeker niet meer bezorgd. Ik ben blij met alle foto’s, het verhaal en het goed weergegeven van alle details. We begrijpen meer en meer, dat jullie het daar gaan maken. ( ondanks een slechte start van de corona tijd ). Door de tijd heen kreeg ik van je ouders Joyce, foto’s en berichten hoe het jullie daar verging. Jouw email te ontvangen was ook fijn, maar nu met jouw bijgewerkte site ben ik helemaal bij maar ook blij.
    Nou, nog benieuwd of dit bericht bij jullie aankomt. In ieder geval jouw web site zit uitgebreid, volledig en sterk in elkaar. Het is nu 8 juli rond de klok van 16.30 uur Voor allemaal een knuffel en tot de volgende……liefs Atie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: