Hoe heb ik de corona periode op Aruba ervaren?

Nadat de corona zijn intrede in meerdere landen had gemaakt, kon ook Aruba niet achterblijven. Op 13 maart kregen we van Kay zijn juffrouw een bericht dat per direct de school dicht zou gaan. En vanaf afgelopen maandag 15 juni mag Kay pas weer volledig naar school.

Op 9 april heeft Evy haar elleboog gebroken, zij heeft hierdoor 4 weken in het gips gezeten, maar verder hebben wij genoten van de lege stranden en het zwemmen in de zee. Je mocht niet met je strandstoel en koelbox naar het strand, maar wel even zwemmen (met andere woorden: de kinderen laten uitrazen) en dan weer weg.

Wij hebben een mooie video van de lege stranden gemaakt. Die zal ik onderaan even linken.

Aruba is sinds 28 mei corona vrij verklaard. In totaal waren er 101 positieve gevallen en zijn er 3 mensen overleden. Vanaf het begin heeft de overheid heel veel testen uitgevoerd. Indien je positief getest was moest je in quarantaine. Deze mensen werden elke dag gecontroleerd of ze ook daadwerkelijk thuis waren. Alles was best streng, er was ook een avondklok, je mocht niet naar buiten van 21:00 uur – 06:00 uur. Ik denk wel dat door deze regels het aantal positieve testen is meegevallen. Tot nu toe zijn er 2245 testen in totaal uitgevoerd. Wel denk ik dat als de eerste toeristen komen het virus weer terugkomt.

De dagen waren soms ook zwaar. Met twee kleine kinderen ben je toch vaak vroeg wakker. Midden op de dag is het heel heet, waardoor je buiten niet veel kan doen daardoor duurden de dagen best lang. Kay en Evy hebben ook wel een leeftijdsverschil dat samen spelen er niet echt in zit. Evy maakt de blokken en lego van Kay kapot. En dat Evy in het gips zat hielp ook niet echt mee. De hele dag achter haar aanlopen zodat ze niet op haar gipsarm zou vallen of nog erger op haar andere arm. Het gips was ook best wel zwaar voor haar en de mitella wilde ze niet om.

Wij hebben Aruba nog nooit zo leeg gezien. Er is overal plek om te liggen, je moest altijd super vroeg zijn als je onder een palapa wil liggen en nu zijn ineens alle palapa’s vrij zoals je op de bovenste foto kan zien. Er zijn overal meer dan genoeg parkeerplekken. Het was mooi om Aruba zo te zien, maar laat de toeristen en dus ook de werkgelegenheid nu maar weer komen!

Delen:

2 Reacties

 1. Leonie
  6 juli 2020 / 4:47 PM

  Best een zware en gekke tijd zo hè maar fijn ook dat alles nu weer normaal wordt. Hopelijk komen de toeristen snel terug en laten ze de Corona thuis! En hopelijk vinden jullie een leuke baan ☺️

  Denk vaak aan jullie hoor, zeker als ik langs jullie oude huis fiets. Blijft toch gek dat je daar niet meer woont!

  Liefs, Lee

  • joycearuba
   Auteur
   7 juli 2020 / 12:47 PM

   Hi meis, dank je wel voor je reactie. vrijdag komen de eerste toeristen uit Amerika, best spannend. Hahahah heeft de nieuwe bewoner al iets aan de tuin gedaan? of is alles nog hetzelfde?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: