Fotodagboek #3

Mijn derde fotodagboek alweer. De tijd vliegt en momenteel zijn we al een maand op Aruba.

Het afscheid op Schiphol, 2 november. Mijn mama, papa en Bryan zijn moeder brengen ons weg. Dikke jassen en truien aan, dat hoeft straks gelukkig niet meer.
In de rij wachten bij de douane. De rijen zijn zo lang, we willen nog wat eten en Bryan had nog veel geld uit verschillende landen wat we gaan wisselen. De beste man bij het wisselkantoor doet er zo lang over dat we bijna onze vlucht missen. Wie heeft ons zien rennen op Schiphol?
Chillen in het vliegtuig. De vlucht ging goed. Het blijft natuurlijk lang, vooral nog met zo’n kleintje op schoot. Kay heeft twee keer de film Lion King gekeken. Gelukkig heb ik hem zelf ook 1 keer kunnen kijken.
Ons hotel. We slapen drie nachten in het Eagle Beach Resort & Casino.
Het hotel wordt momenteel gerenoveerd. Volgens mij zijn wij de eerste gasten in deze kamer. De kamer is ruim, mooi en schoon.
De keuken is van alle gemakken voorzien. Er is zelfs een oven, magnetron, blender, Amerikaanse koelkast, koffiezetapparaat en meer…
Het zitgedeelte.
Zondag 3 november gaan we bij het huis kijken.
De keuken.
We hebben al leuke kaartjes ontvangen en overal liggen ballonnen om ons welkom te heten. Zo lief!
De woonkamer.
De eetkamer.
‘s Avonds gaan we nog even in het zwembad zwemmen.
Maandag 4 november beginnen de administratieve zaken. We gaan onze inschrijvingen regelen. Omdat Bryan in Aruba geboren is, kan hij zich gelijk inschrijven. Voor Kay, Evy en mij ligt dat anders. Wij schrijven ons op een later moment in.
Kay en Evy kijken Ipad tijdens het wachten. We hoeven maar een uurtje te wachten en de inschrijving is gelukt.
Bryan zijn vader en broertje zijn op Aruba en vertrekken vanavond. Wij kunnen vanaf morgen in het chalet slapen tot onze spullen uit Nederland er zijn. Bryan en Kay gaan op pad met Bryan zijn vader en broertje en ik wandel samen met Evy naar het strand.
Dag hotel. Aangezien Bryan zijn inschrijving rond is gaan we vandaag verder op pad. Hij schrijft zich in bij de AZV (zorgverzekering) en we gaan langs het electriciteitsbedrijf.
We lunchen bij de Suikertuin.
Ik neem een saoto soep.
‘ s Middags komen we aan bij het chalet. We ruimen op en maken alles goed schoon.
Het chalet is voor 2 a 3 personen en wij zijn met zijn 4-en dus het is even passen en meten.
We proberen ‘s ochtends zoveel mogelijk zaken voor het huis te regelen zodat we ‘s middags nog tijd over houden om naar het strand te gaan. Dit is alweer woensdagmiddag 6 november. In de ochtend hebben we voor meubels, een keuken en witgoed gekeken. We hebben een wasmachine en gasfornuis gekocht.
Evy geniet ook van het strand en de zee.
Op Aruba heb je veel chinese winkels. Bij Wing Tung kan je zelf je keuken samenstellen. Je kiest welke kastjes je wilt en kiest daar een granieten blad bij. De kastjes zijn hoogglans wit en je hebt ongeveer de keuze uit 10 verschillende soorten granieten bladen.
Uiteindelijk was ik toch niet helemaal overtuigd en zijn we nog bij Euro Kitchen Design gaan kijken. Deze winkel biedt keukens aan zoals wij in Nederland gewend zijn. De keukens worden op maat gemaakt in Duitsland en dan verscheept naar Aruba. Hierdoor is de wachttijd een stuk langer.
We twijfelen heel erg en laten een 3d ontwerp maken. Uiteindelijk beslissen we om toch voor een Europese keuken te gaan ook al is de wachttijd langer. We kiezen voor houten kastjes met een grijs blad. De keuken wordt rond eind februari 2020 geleverd.
Vrijdag 8 november worden het gasfornuis en de wasmachine bezorgd.
Heel blij mee. Aangezien we al een tijdje niet zelf hebben gekookt. Op Aruba niet, maar de laatste weken in Nederland ook niet.
Bryan is druk bezig met het slopen van de keuken. Als de keuken is gesloopt komt de overbuurman de keuken stucen en verven.
Zaterdag 9 november. Hoera Evy is jarig. We gaan lunchen bij Bagaloe.
Hierperdepiep Hoera, Evy 1 jaar!
Zondag 10 november gingen we op tijd avondeten zodat we daarna konden wandelen bij Malmok en de zonsondergang konden zien. Zie linksboven een pelikaan zitten.
Ik ook nog even op de foto met Kay.
Maandag 11 november wordt de koelkast gebracht.
Past maar net door de deur. Alsof ‘ie er voor gemaakt is.
Heel blij mee, lekker groot!
We hebben een bed gekocht bij Home & Nature. Dit is een super leuke winkel met allemaal houten meubels uit Indonesië. Op 12 november wordt het bed in de ochtend thuisgebracht en in elkaar gezet.
‘s Middags gaan we kijken voor een auto. We hebben nu een huurauto maar dat kost best wel wat dus die kunnen we niet oneindig blijven huren. Via de website Be Forward kan je je auto goedkoop uit Japan laten importeren. Er zijn verschillende bedrijven op Aruba die dit doen. Wij besluiten om niet zelf een auto te importeren, maar een auto te kopen die al geïmporteerd is. Dit scheelt weer wachten. Dit is een Nissan Cube, niet duur en het heeft veel ruimte.

Van veel zaken die we moesten regelen heb ik geen foto, maar hier even een voorbeeld voor als je een auto hebt gekocht;
Stap 1: je koopt een auto (deze blijft bij de garage)
Stap 2: je gaat naar de belastingdienst om de auto te registeren
Stap 3: je moet een verzekering afsluiten (wij hebben een auto met het stuur aan de rechterkant, niet alle verzekeringsmaatschappijen verzekeren dit soort auto’s, we moesten dus op zoek naar een andere verzekeringsmaatschappij)
Stap 4: weer terug naar de belastingdienst om het kenteken op te halen
stap 5: naar de RDW om een afspraak te maken om de auto te laten keuren
stap 6: week later wordt de auto gekeurd
Stap 7: je kan de auto ophalen en je kenteken erop schroeven
Dit moet allemaal fysiek, niks wordt online geregeld dus je snapt hoeveel tijd alles kost.
14 november; we zijn in Oranjestad en het heeft daar hard geregend.
Op vrijdag 15 november gaan we in het asiel kijken voor een hond. We twijfelen tussen Daniel en Simba. Dit is Daniel.
Dit is Simba in het midden.
Er zijn ook nog hele kleine puppies.
‘s Avonds hebben Bryan en ik datenight.
Lekker samen eten.
Jeej vriendinnetje Jeanine is op Aruba. We gaan 17 november lekker bij Zeerovers eten.

Van maandag en dinsdag heb ik geen foto’s. De douane heeft een aantal vragen over onze inboedel. Wij hebben nieuwe en gebruikte meubels meegenomen. Dit moeten wij zo snel mogelijk regelen door het laten zien van aankoopbonnen, willen wij onze spullen kunnen krijgen. Ook kijken we voor een school voor Kay. Het was de bedoeling dat hij na de kerstvakantie naar school zou gaan maar hij vindt het thuis met klussen en steeds langs allemaal bedrijven gaan niet leuk meer (logisch ook) dus we gaan kijken of het mogelijk is dat hij toch eerder naar school kan zonder ingeschreven te staan.
We kopen Daniel de hond, nemen hem nog niet mee, pas als we onze spullen hebben en gesetteld zijn gaan we hem ophalen, maar dan weten wij in ieder geval zeker dat hij van ons is. Internet wordt thuis geïnstalleerd. En we nemen een definitieve beslissing over de keuken.
Ok, even doorspoelen naar woensdag 20 november. De auto wordt gekeurd. We hebben een afspraak om 13:00 uur, maar blijkbaar heeft iedereen een afspraak om 13:00 uur hahaha. Dus het is wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Je meldt je aan, je zet je auto in de rij en wacht tot je auto wordt gekeurd.
Onze auto is aan de beurt.
Na een paar minuten is het al klaar en kan je weer naar binnen om het af te ronden.
Ondertussen is vriendinnetje Jeanine met Kay en haar nichtje Julia naar Philips Animal Garden.
Kay mag vanaf maandag naar school en mag morgen kennis maken met zijn juf en klas. Er moet een uniform worden gekocht. Er zijn verschillende kleuren t-shirts en hij mag zijn eigen broek aan maar je kan ook een broek kopen die bij het uniform past. Wij kopen 5 t-shirts en 5 broeken.
‘s Middags gaan we naar een speeltuin.
22 november, Kay maakt kennis met zijn klas.
Ik ga lekker met Jeanine naar het strand.
En we lunchen samen.

Later in de middag ga ik met Bryan en de kinderen nog naar een ander strand. Helaas werkt het internet niet goed en krijg ik niet meer foto’s dan jullie nu zien geupload. Ik zal zo snel mogelijk weer komen met een volgend fotodagboek.
Delen:

1 Reactie

  1. Natasha
    15 december 2019 / 6:09 AM

    Hi meid ik lees je update nu pas! Wat leuk om te lezen en vooral hoe het leven ook alweer was zonder dat je online je zaken kon regelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: